Plonapadė picos tešla
2012-10-10- Prep Time: 10m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:15 h
Average Member Rating
(3.7 / 5)
15 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Tai mano pats mėgstamiausias plonapadės picos receptas, kurį galima panaudoti ne tik picos gamybai (bet apie tai vėliau :) ). Iš šio kiekio galima pagaminti tris picas, bet tai jau priklauso nuo Jūsų norų, orkaitės dydžio ir panašiai. Pati tešla yra elastinga, todėl su ja maloniau dirbti.
Reikės:
- 1 kg kvietinių miltų;
- 225 ml pieno;
- 170 ml vandens;
- 15 g sviesto;
- 8 g druskos;
- 6 g cukraus;
- 1 g sausų mielių;
- 1 kiaušinio;
- 60 ml alyvuogių aliejaus.
Gaminimo procesas
Step 1
Miltus išsijojame, kad būtų purūs. Sumaišome su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis. Į miltus pilame pieną su vandeniu ir viską taip pat išmaišome.
Step 2
Tada ištirpdome sviestą. Tai darant reikia būti ypač atsargiems, kad jis neužvirtų- geriausia palikti nedidelį aptirpusio sviesto gabaliuką. Išlydytą sviestą pilame į tešlą ir paminkome. Po to įmušame kiaušinį ir pabaigoje supilame aliejų. Tešlą gerai išminkome iki vientisos masės. Ji neturi lipti prie pirštų. Tešlą padaliname į tris dalis (ar kitokias porcijas) ir paliekame pusei valandos.
Step 3
Kepant picą su šiuo padu, orkaitė turi būti įkaitinta iki 300°C (jei to nepavyksta su Jūsų orkaite, tuomet kaitinkit iki maksimumo). Kai picą pašaunat į orkaitę, ją reikia kepti tol, kol sūris pradės "kunkuliuoti".
Ir viskas- pica baigta. Skanaus!
Comments (2)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė Ernesta on 2014/08/06
picos tešla su pienu ir kiaušiniais? tikrai ne!!! Picos tešla gaminama iš miltų, mielių, alyvuogių al. ir šiek tik druskos !!!
Tekstą parašė Lukas on 2014/08/08
Ernesta, jei mėgsti gardų maistą, tikrai siūlau pamėginti šį receptą, kad ir kaip neįprastai skamba „picos tešla su pienu ir kiaušiniais” ;)