Troškinys su morkytėmis
2012-10-09Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Tai – mano mėgstamiausias patiekalas. Jeigu nori pagaminti kažką ypatingo, bet nenori stovėti prie puodų. Tai lengva ir labai skanu. Dažniausiai troškinių receptus sukuriu pati, iš to ką turiu namie. Šitas troškinukas taip pat neišimtis, tik šįkart turėjau daugiau laiko ir noro praleist prie puodų. Troškinius pradėjau gaminti senokai ir kas kart jis gaunasi vis skanesnis, na, bet juk sakoma: mokytas niekas dar negimė,o su laiku ateina ir mokslas ir patirtis. Tai vat, jau iš vakaro apgalvojau ko man reikės.
Reikės:
- Apie 600g mėsos, aš naudoju kiaulienos kumpinę mėsą,tiesiai iš kaimo.
- Du pakeliai šaldytų mažų morkyčių
- Svogūno
- Saliero stiebelio
- Česnako skiltelių pagal skonį
- Marinuotų pomidorų, indelis geriausiai trinti
- Druskos, naudoju jūros druską
- Prieskoninių žolelių,aš neapsieinu be raudonėlio, mairūno bei baziliko (šįkart buvo šviežios šakelės)
- Pipirų šviežiai maltų, tinka ir mišinys
- Alyvų aliejaus
Gaminimo procesas
Step 1
Iš vakaro iš šaldiklio išsitraukiau mėsos gabalą, tinka ir šviežia aišku. Susipjausčiau nedideliais kubeliais ir sumečiau į keptuvę apkepinti, prieš tai įpylus alyvuogių aliejaus šlakelį. Kokį 10min vis maišant kepinau, po to sudėjau supjaustytus svogūnus ir česnakus (dydis nesvarbus, vistiek ilgai troškinsis), dar kepinau kelias minutes.
Step 2
Iš šaldiklio išsitraukiau morkytes ir subėriau į troškintuvą, turiu tokią didelę keptuvę-troškintuvą, tokiam kiekiui ji idealiai tinka. Uždengiau, kokį 10min pakepinau ir išmaišiau, tada supyliau trintus pomidorus, sudėjau smulkiai supjaustytą saliero stiebuką, prieskonius ,druską ir užpyliau apie 300ml vandens. Troškinau apie dvi valandas, kas kart vis pamaišant,skonis gavosi superinis.
Patiekti galima su kuom tik norit, tinka ir bulves ir ryžiai ir makaronai. Šįkart aš naudojau susuktus makaronus. Labai skanu tiesiog vienas.