Keksas su obuoliais ir raudonaisiais serbentais
2012-10-09Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šitą receptuką sugalvojau tiesiog neturėdama ką veikt, labai lengva ir paprasta. Nereikia nieko ypatingo. Užtenka to ką turite namie, o priedus manau irgi galima keisti.
Reikės:
- 4 kiaušiniai
- Stiklinė cukraus jei dedate serbenbtų,jei ne tai tiek daug nereikia
- Pora šaukštų grietines
- 70g kepnių margarino EVE arba Vilnius
- Vanilinio cukraus, kepimo milteliu arba nugesintos sodos
- Miltų
- Dviejų vidutinių obuolių ir poros gerų saujų raudonųjų serbentų
Gaminimo procesas
Step 1
Iš 3 kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus išsiplakiau auksinę tyrelę, plakiau tol kol išsimaišė cukrus. Užsikaičiau keptuvę,kad išsitirpint margariną, atvėsinau ir supylaiu į dubenį su išplakatais kaišiniais, gerai išmaišiau, tada įmečiau gerą šaukštą grietinės ir vėl gerai išmaišiau. Miltų dėjau tiek, kad tešla pasidrytų kaip tiršta grietinė, kartu su miltais sudėjau ir kepimo miltelius(galima ir nugesintos sodos).
Step 2
Pasiėmiau mažą dubenėlį Ir išsiplakiau paskutinį kiaušinį, gerai išplakiau ir supyliau į pasiruoštą tešlą, vėl išmaišiau, tešla gavosi kaip gražiai tystantys klijai.
Step 3
Iš šaldiklio išsitraukiau raudonųjų serbentų induką ir pora saujelių įmaišiau į tešlą.
Step 4
Nuluptus obuoliukus supjauščiau plonomis skiltelėmis,pabarščiau cinamonu ir pašlakščiau su citrinos sultimis. Susiradau kepimo formą , naudojau silikoninę, pailgą, skirtą keksui, superinis dalykas, labia paprasta naudotis, visiškai neprilimpa, o plauti irgi malonumas,tereikia tik šilto vandens ir su servetėle išsausinti, super, tai mano naujausias atradimas, patariu įsigyti ir Jums.
Step 5
Tai vat visą tešlą supyliau į formelę, ant viršaus išdėliojau obuolių skilteles ir pašoviau į įkaitintą orkaitę. Kepiau kažkur apie 45 min. 180 laipsnių temp. ištraukus būtinai patikrinkit ar tikrai iškepė, jei ne, pašaukit atgal, tol kol gražiai paruduos.
Step 6
Iškeptą keksiuką išverčiau į pailgą lėkštę ir apibrščiau su cukraus pudrą. Gavosi skanu tiek akiai tiek pilvukui.? Visi kas paragavo buvo maloniai nustebinti, skonis tikrai geras.
P.S. viską maišiau su blenderiu, smulkinimo-kapojimo indelyje. Mano virtuvėje be šito prietaiso neapsieinama. Kitą kartą duosiu begalę patarimų kaip tokį prietaisą išsirinkti:)
Skanaus