Vištienos padažas
2012-10-09Average Member Rating
(5 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šis vištienos padažas yra vienas iš mėgstamiausių mano šeimoje. Receptą sugalvojau pats, kitaip tariant, galvoje turėjau skonį, beliko jį realizuoti. Ir rezultatas nustebino- eksperimentas pavyko!
Jūsų teismui vištienos padažas.
Reikės:
- 3 skiltelių česnako;
- 350 g vištienos krutinėlės be odos;
- 1 v.š. medaus;
- 1 v.š. sojų padažo;
- Pilnos stiklinės vištienos sultinio;
- Didelės saujos sriubos mišinio (tai džiovinti svogūnai, morkos, porai, salierai, Pastarnokai, petražolės. Tačiau jei nuspręsite naudoti šviežias daržoves- tik geriau);
- Kečupo pagal skonį;
- Druskos, pipirų, aitriųjų pipirų- pagal skonį;
- 2 a.š. raudono vyno acto.
Gaminimo procesas
Step 1
Vištieną supjaustykite į nedidelius kubelius. Sumaišykite su sojos padažu, medumi ir palikite 15-20 min pasimarinuoti.
Step 2
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir ant didelės ugnies pakepinkite (atidžiai stebėkite, kad česnakas neperkeptų, kadangi perkeptas jis sugadina visą skonį).
Step 3
Pakepinę česnakus sudėkite vištieną ir paskrudinkite.
Step 4
Vištienai apskrudus sumažinkite ugnį, supilkite vištienos sultinį ir suberkite sriubos mišinį. Supilkite kečupą ir vyno actą, suberkite druską ir pipirus. Troškinkite 15min. keptuvės neuždengę dangčiu, kadangi acto aitrumas turi išgaruoti. Troškinant masė tirštėja.
Šis padažas yra saldokas, tad jis gerai dera su ryžiais. Taip pat galima patiekti su grikiais ar makaronais.
Skanaus!