Lašiša su krevečių padažu
2022-02-11- Prep Time: 10m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 30m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
24 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Senai svajojau apie lašišą, ypatingai norėjau ją pagaminti pati. Na, pradėkim nuo to, kad mama atgabeno visą lašišą, kurią teko išdarinėti… Sekėsi itin ne kaip, sakiau daugiau gyvenime to nedarysiu, bet kai pasidariau filė gabaliukus, manau bandyčiau dar kartą. Juk su kiekvienu kartu vis geriau sekasi. Pristatau savo svajonių receptuką!!!
Reikės:
- Lašišos filė;
- Citrina;
- 100g. krevečių (išvalytų);
- Mažas indelis grietinėlės;
- Sauja šviežių baziliko lapelių;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Laimo citrina;
- Druska;
- Pipirai.
Gaminimo procesas
Step 1
Lašišą supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Skardą išklojau folija, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi. Citriną supjausčiau griežinėliais, kelias dėjau į skardą, uždėjau lašišos gabaliukus ant jų. File apibarsčiau druska, pipirais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir sudėjau likusius citrinos griežinėlius. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Step 2
Išverdame krevetes, jei nevalytos, išimam iš kiauto ir padedam į šoną. Tuomet saują baziliko supjaustome, dedame į grūstuvę, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame truputį druskos, pipirų, įlašiname apie arbatinį šaukštelį laimo sulčių ir triname viską iki vientisos masės. Supilam į puodą grietinėlę, ją kaitiname iki užvirimo ir tada sukrečiame bazilikų masę. Nutarkuojame pusę laimo žievelės ir beriame į padažą. Truputį pakaitinam ir jei trūksta, dedame druską ar pipirus, jei norisi rūgščiau, dar įspaudžiame laimo sulčių. Sudedame krevetes ir kaitinam dar kelias minutes.
Patiekiau su paprasta bulvių koše. Skanaus!