Lavašas
2013-02-05- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(3 / 5)
5 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Prieš keletą dienų sumasčiau pasigaminti kebabą lavaše ir visas jam reikalingas dalis pasigaminti pačiam. Kebabas lavaše susideda iš trijų dalių: lavašo, kebabo ir padažo. Visus receptus pateikiu atskirai, kadangi kiekviena dalis gali būti kitokia, o ir receptas būtų labai jau ilgas. Tad viskas nuo pradžių – lavašo receptas.
Reikės:
- 3 puodeliai miltų
- 1 puodelis vandens
- 14g mielių
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
Gaminimo procesas
Step 1
Įkaitinau orkaitę iki 180°C. Iš visų ingredientų išminkiau tešlą. Tešla turi nelipti prie pirštų. Ją padalinau į 4 dalis.
Step 2
Tešlą kočiavau labai plonai, taip plonai kad net persimatė. Nebijokite ji yra elastinga ir neplyšta.
Step 3
Iškočiotą blyną dėjau ant kepimo popieriaus ir pašoviau į orkaitę. Kepiau su priežiūra, mat lavašo negalima perkepti, antraip bus visas trupantis. Geriau neiškepti iki galo negu perkepti. Kepiau apie 7 minutes kol kraštai pradėjo šiek tiek skrusti.
Step 4
Iš anksto buvau pasiruošęs du rankšluosčius, kuriuos sudrėkinau vandeniu. Iškepus lavašui padėjau jį ant drėgno rankšluosčio ir uždengiau kitu. Taip po kurio laiko lavšas tampa minkštas ir lankstus. Šis etapas reikalingas tuo atveju jei ketinate kažką įviniuoti į lavašą, tarkim kebabą. O jei ketinate ji naudoti kaip užkandį tada lavašo nereikia drėkinti.
Skanaus!