Amerikietiškas obuolių pyragas
2012-10-09Average Member Rating
(3.8 / 5)
4 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Nėra nieko geriau, nei pyrago kvapas namuose. O ypač tuomet, kai tai yra obuolių pyragas..
Pirmą tokį Amerikietiškąjį obuolių pyragą kepiau prieš daugiau nei pusę metų, bet kažkaip nesugebėjau užsirašyti nei recepto, nei kitos reikalingos informacijos. Deja, to recepto neberadau, tai išbandžiau „Plaktuvo užrašai“ svetainėje rastą receptą. Taigi, mažiau kalbų, daugiau darbų!
Reikės:
- 2,5 stiklinės miltų;
- 0,5 a.š. druskos;
- 1 a.š. cukraus (galima dėti ir daugiau, jei mėgstat saldžius kepinius);
- 100 gr. sviesto;
- 1/4 st. vandens.
- Įdarui:
- 4 obuoliai (labiausiai tinka rūgštūs ir kieti);
- 2/3 st. cukraus;
- 2 š. miltų;
- 1 a.š. cinamono;
- 2 š. pieno.
Gaminimo procesas
Step 1
Ruošiant tešlą reikia pirma sumaišyti sausu produktus, t.y. miltus, druską, cukrų. Tada dedame tarkuotą ar pjaustytą sviestą ir plakame galingu kombainu arba triname rankomis, kol susidaro smulkūs trupiniai. Tuomet po truputį pilame šaltą vandenį ir atsargiai maišome. Tešla turi būti gan kieta, kad minkytųsi ir eitų kočioti. Tešlą padaliname į dvi dalis ir dedame į šaldytuvą valandai.
Step 2
Per tą laiką pasiruošiame įdarą: obuolius nuskutame, supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Dideliame inde sumaišome obuolius, miltus, cukrų, cinamoną.
Step 3
Iš vieno tešlos gabalėlio iškočiojame pagrindą pyragui ir dedame į skardą (kraštus taip pat uždengiame tešla). Sudedame įdarą ir kita tešlos dalimi dekoruojame pyrago viršų. Jį patepame pienu. Kepame 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol viršus gražiai parus.
Step 4
Prie šio pyrago dariau du skirtingus padažus: vanilinį ir šokoladinį, jie vienas be kito neįsivaizduojami. Šokoladinis padažas darytas taip pat, kaip ir plikytiems pyragaičiams, tik dariau tokios konsistencijos, kad eitų dekoruoti.
Step 5
Na, o vanilinį padažą pasigaminti labai paprasta: į indą supilkite apie stiklinę pieno, jį kaitinkite iki tol, kol pradės kilti garai, bet dar nevirs. Tuomet įdėkite šaukštą vanilinio cukraus ir pora šaukštų cukraus, toliau kaitinkite, kol ištirps cukrus (bet pienas neturi užvirti!). Kai cukrus jau ištirpęs, pieną pilkite ant kiaušinio trynio, bet atsargiai, kad nesigautų kiaušinienė. Išmaišytą masę dedame vėl ant ugnies ir kaitiname, beriame po šaukštą miltų iki norimos konsistencijos.
Patarimas: žinot, nemeluosiu, tešla kiek kietoka gavosi, dėčiau kiek daugiau sviesto ir daugiau vandens, plius viršų ne dekoruočiau, o antra tešlos dalimi apkločiau visą pyragą ir kraštus užlenkčiau, o viduryje padaryčiau skylutę garams išeiti, tokiu būdu obuoliai labiau išsitroškina.